Cukr, cukr, kam se podíváš, všude samý cukr. Hrozba cukrem se začíná podobat varováním na krabičkách cigaret. Cukr nás prý zabíjí! Na škodlivosti bílého rafinovaného cukru se vzácně shodnou už i odborníci. Je určitě užitečné ho omezit, co ale s přirozenou chutí na sladké?

Boruvkovy croissantSlaďte s mírou, používejte přírodní sladidla, ale hlavně se příliš nestresujte. Když po půldni běhání po lese přinesete konvičku borůvek, zasloužíte si odměnu. A jako zdravější alternativu bílého cukru použijte třeba javorový sirup. Kromě sacharózy obsahuje i látky pro organizmus prospěšné, třeba vápník, hořčík a železo, také velké množství aminokyselin. Ale hlavně je chutný a s borůvkami krásně ladí. A borůvky se řadí mezi naše zdraví nejprospěšnější ovoce, takže máme velkou omluvu pro chutný borůvkový croissant.

Pro dva usilovné sběrače budeme potřebovat:

Máslový croissant je klasický francouzský croissant s výraznou máslovou chutí a vůní.

Máslový croissant je klasický francouzský croissant s výraznou máslovou chutí a vůní.

  • borůvky
  • 2 máslové croissanty
  • 80 g mascarpone
  • 2 lžičky javorového sirupu + trošku na zakápnutí
  • mátu na ozdobu

 

 

Mascarpone smíchejte s javorovým sirupem, potřete rozpůlený croissant a štědře posypejte borůvkami. Zakápněte ještě trochou sirupu, ozdobte mátou a podávejte.

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>