V létě chodíme často na výlety a já rok co rok bláhově čekám, že se zlepší nabídka občerstvení. Rok co rok je to ale stejné – v boudičce pod každým kopcem, hradem, na každé plovárně či ve většině kempů si můžete vybrat mezi hotdogem, mastnou klobásou a mastnými hranolky. Někdy mají také mastný langoš. Opravdu je takový problém uvařit kotel luštěninové polévky nebo připravit mísu těstovinového salátu? Nechci, aby moje děti jedly šest párků v rohlíku týdně a tak na cesty připravuji svačiny. Moje mlsné potomstvo mě naučilo poměrně velké kreativitě, tak se s vámi podělím o naše nejoblíbenější rodinné kousky. Hitem číslo jedna je…

Kaiserka s vajickomZapečená kaiserka s vajíčkem

Kaiserka cereální „KLASIK“ je vícezrnné pečivo obohacené o len, slunečnici, otruby a praženou ječnou sladovou mouku. S typickou ražbou na povrchu. Posypaná směsí lnu a sezamu.

  • 2 kaiserky (já používám cereální*)
  • 2 vajíčka
  • 80 g jemně strouhané goudy
  • 80 g šunky nejvyšší jakosti
  • sůl a pepř

 

Do mísy rozklepněte vajíčka, osolte, opepřete a promíchejte. Přidejte najemno nastrouhanou goudu a nadrobno nakrájenou šunku. Kaiserce seřízněte vršek a spodek opatrně tak, abyste ho neprotrhli, částečně vydlabejte. Do vzniklých lodiček dejte vaječno-sýrovou směs a zapékejte v troubě při 180 stupních asi 10–15 minut, až se vajíčka zpevní. Do trouby vkládám také odříznuté „čepičky“, ty ale zhruba po 5–6 minutách vyndám, aby se nepřipekly. Do krabičky vedle pak stačí nakrájet okurku, papriku a pár křupavých ředkviček a s pokřikem „Uděláme si piknik!“, udržíte děti v bezpečné vzdálenosti od stánků.

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>