Je zajímavé, jak se máslový croissant, který je vnímaný spíš jako sladké pečivo, krásně doplňuje s některými slanými surovinami. Typický příklad jsou plísňové sýry. Croissantu sluší spojení se sýry s plísní na povrchu i se sýry s plísní v těstě. Zkuste tyhle kombinace:

Syrove croissanty

Máslový croissant se sýrem brie:

  • 2 máslové multicereální croissanty
  • listy salátu
  • 150 g sýru brie
  • 1 pevnější hruška
  • hrst vlašských ořechů

 

Croissant rozpulte, poklaďte lístky salátu, vyzrálejším sýrem brie, na plátky pokrájenou hruškou a vlašskými ořechy.

Máslový croissant se sýrem roquefortem:

  • 2 máslové multicereální croissanty
  • 150 g roquefortu
  • 2 čerstvé fíky
  • 1 lžička medu

 

Croissant rozpulte, poklaďte plátky roquefortu a dejte na chvíli zapéct pod gril, až se sýr trochu rozteče. Ozdobte plátky fíků a pokapejte lžičkou medu.

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>