Pomazánka z lískových oříšků a kakaa, která obsahuje 13 % oříšků a zbytek je cukr, přidaný tuk a aditiva? Ať vypadá reklama jakkoliv lákavě, děkuju, nechci!
Oříšková másla znám jenom chvilku, ale nedám na ně dopustit. Nálož esenciálních mastných kyselin, vitamínů a minerálů, a ta chuť! Žádný přidaný cukr, žádná sůl, jenom oříšky rozmixované do pomazánkové konzistence. Hledejte, googlujte, můžete si je připravit sami, nebo si vybrat na stránkách výrobců. Najdete máslo lískooříškové, mandlové, z oříšků kešu, z vlašáků, z buráků – každé chutná trochu jinak a všechny jsou báječné. Jejich chuť je hodně koncentrovaná, proto jich stačí opravdu malé množství. Můžete je na pečivo namazat přímo, já ale používám jako podklad kousek másla. Mým dětem nejvíc chutná mandlové a z oříšků kešu.
- 1 světlá kaiserka natural
- 1 lžička másla
- 1 lžíce oříškového másla podle chuti
- pár koleček banánu na oblohu
Milé čtenářky, nebudu vás samozřejmě urážet psaním postupu, jen prozradím, že si v tomto případě vysloužíte za málo práce hodně uznání.