Pravý je jenom jeden – ten od segedínské firmy Pick. Za svou skvělou chuť vděčí zčásti kvalitním vstupním surovinám – vepřovému masu a tajné směsi koření, ale hlavně ušlechtilé plísni,…
Přečíst více

Myslím si, že komu roste na zahradě ořešák, má doma velký poklad. Archeologické nálezy dokazují, že vlašské ořechy lidé jedli už před více než osmi tisíci lety. U nás je…
Přečíst více

Pomazánka z lískových oříšků a kakaa, která obsahuje 13 % oříšků a zbytek je cukr, přidaný tuk a aditiva? Ať vypadá reklama jakkoliv lákavě, děkuju, nechci! Oříšková másla znám jenom…
Přečíst více

Školní svačiny dnes vypadají úplně jinak, než jak si je pamatují maminky a tatínkové současných školáků. Ti si nosili do školy krajíc chleba namazaný taveným sýrem nebo máslem, někdy s…
Přečíst více

Mám pocit, že mořské plody lidé buď milují, nebo nenávidí. Tak nějak nic mezi tím. Od nenávisti k lásce je ale jen krůček. A tak pokud jste až do téhle…
Přečíst více

Existují dva typy lidí: ti, co krájí studené máslo na úhledné plátky ostrým nožem, a ti, co ho změklé škrábou nožem příborovým. Jedni i druzí činí dobře. Máslo je chutné…
Přečíst více

Některé děti pomazánky prostě nejí. Jak to ale udělat, aby jejich strava byla pestrá? Zkuste jim pomazánku „dekonstruovat“ – zaručuju vám, že alespoň mladší ročníky vezmou pečivo obložené tuňákem na…
Přečíst více

Nejenom proto, že je to výborný rostlinný zdroj vápníku, hlavně pro jeho nezaměnitelnou chuť a vzpomínky na makové štrúdly od babičky, mám ve spíži vždy sklenici máku a sypu ho,…
Přečíst více