Mám pocit, že mořské plody lidé buď milují, nebo nenávidí. Tak nějak nic mezi tím. Od nenávisti k lásce je ale jen krůček. A tak pokud jste až do téhle chvíle pulty s dary moře obcházeli uctivým obloukem, vyzkoušejte dnešní recept. Přesvědčí vás, že je načase to změnit.

Koktejlové krevetky ve stylu španělských tapas ochucené italským způsobem aglio olio – ideální jednohubky na party. Jsou jednoduché a rychlé na přípravu (když je nezapomenete včas nechat povolit). Půvab tohoto receptu spočívá ve způsobu servírování. Malinké krevetové špízky servírované třeba ve skleničkách na whisky jsou prostě roztomilé. krevety

Budete potřebovat:

Kornbageta:  tmavá vícezrnná bageta s cereáliemi a semínky. Bohatě sypaná lněnými a sezamovými semínky.

Kornbageta: tmavá vícezrnná bageta s cereáliemi a semínky. Bohatě sypaná lněnými a sezamovými semínky.

  • 1 střední světlou francouzskou bagetu a 1 střední kornbagetu k podávání
  • 300 g mražených loupaných krevet
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malou feferonku
  • hrst jemně nasekané petrželové natě
  • 3–4 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 2 limetky

Povolené mražené krevetky napíchejte po dvou na malá kulatá párátka. Česnek, feferonku a petržel pokrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte česnek, feferonku a špízky a rychle je osmahněte – stačí minutka z každé strany. Odstavte z ohně, přidejte petrželku, osolte a opepřete. Podávejte se skrojky limetky a kolečky opečených baget.

PS: Mimochodem krevety patří na naší planetě ke starousedlíkům: žijí tu už více než 200 milionů let. Taky jsou to poměrně dlouhověcí tvorové, pokud se jim podaří vyhnout se všem rybářským lodím, údajně se mohou dožít i sta let.

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>