Je zvláštní a zajímavé zároveň, jak moc zesílí chuť oříšků a semínek prostým opečením nasucho. Zjistila jsem, že podobně fungují i semínka na kornbagetě – zlehka ogrilovaná je ještě výraznější a chutnější a skvěle se snoubí s chutí zeleniny, která je teď v nejlepší kondici. Než ugrilujete hlavní chod, naservírujte svým hostům jako předkrm tuhle jednoduchou chuťovku. Nad klasiku prostě není.

capresse

Na bagetovou chuťovku budeme potřebovat:

Kornbageta: tmavá vícezrnná bageta s cereáliemi a semínky. Bohatě sypaná lněnými a sezamovými semínky.

  • 1 střední kornbagetu
  • 2–3 soudková rajčata
  • 100 g mozzarelly
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • pár lístků bazalky
  • sůl a pepř na dochucení

 

Kornbagetu nakrájíme na silnější kolečka, která nasucho opečeme na grilu. Jsme ve střehu, protože bageta se má opéct, ne spálit! Hotovou bagetu zlehka potřeme česnekem, pokapeme olivovým olejem a obložíme plátky mozzarelly a rajčat. Pro dokonalý nejen chuťový požitek by měly mít plátky mozzarelly a rajčat stejnou velikost, jakou mají kolečka kornbagety. Pak už jen zlehka osolíme, opepříme a podáváme ozdobené lístkem křupavé bazalky.

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>