Některé děti pomazánky prostě nejí. Jak to ale udělat, aby jejich strava byla pestrá? Zkuste jim pomazánku „dekonstruovat“ – zaručuju vám, že alespoň mladší ročníky vezmou pečivo obložené tuňákem na milost.
Na svačinu pro muže a jednoho školáka budete potřebovat:

Tmavá vícezrnná kostka se sójovou drtí, pšeničnou a žitnou trhankou. S bohatým cereálním posypem. Upečená samozřejmě v kamenné peci.
- 2 tmavé vícezrnné kostky z kamenné pece
- kousek másla
- 2 salátové listy
- 1 malou konzervu tuňáka ve vlastní šťávě
- kousek salátové okurky
- hrstičku kukuřice (já nechávám chvilku povařit mraženou)
- případně pár tenkých koleček červené cibule nebo trochu pažitky na posypání
Pečivo rozřízněte a tence pomažte máslem – díky tomu tak snadno nenavlhne od náplně. Salátové listy operte a dobře osušte, tuňáka nechte pořádně okapat. Okurku nakrájejte na kolečka a osušte papírovým ubrouskem. Na spodek housky dejte salátový list, poklaďte okapanými kousky tuňáka, pro dospělé přidejte kousek cibule nebo pažitky. Přidejte pár zrnek kukuřice, poklaďte kolečky okurky a přiklopte. Na tuhle svačinu ráda používám různé vícezrnné kostky (s dýní, se slunečnicí, atd.), které dokážou dobře absorbovat případné zbytky šťávy, která by jiné pečivo rozmočila.