Pravý je jenom jeden – ten od segedínské firmy Pick. Za svou skvělou chuť vděčí zčásti kvalitním vstupním surovinám – vepřovému masu a tajné směsi koření, ale hlavně ušlechtilé plísni, která se tvoří během zrání.Uherak

Když jsem byla malá holka, dědeček pracoval v Maďarsku a často jsme za ním jezdili. Vždy jsme na cestu vyfasovali „štangli uheráku“, ze které mi pak táta dělal svačiny. Měl takovou salámovou teorii: celé kolečko salámu lehce vytáhneš zubama na první zakousnoutí, a pak jíš jenom chléb. Aby této zapeklité situaci předešel, odkrojil vždy tlusté kolečko, které nakrájel na kostičky a systematicky je na chléb rozmístil. No – nebylo to ono. S uherákem totiž musíte zacházet jako s těmi nejlepšími sušenými šunkami – jenom tenounké, téměř průsvitné plátky způsobí ten skvělý chuťový zážitek.

Slaný plundrový croissant s tmavě zlatou kůrkou a posypem ze strouhaného sýra.

Slaný plundrový croissant s tmavě zlatou kůrkou a posypem ze strouhaného sýra.

Na croissant s uherským salámem budeme potřebovat:

  • 2 croissanty se sýrem
  • máslo na potření
  • 80 g uherského salámu nakrájeného natenko
  • hrst polníčku

 

Croissant rozřízněte na polovinu, tence potřete máslem, obložte polníčkem a salámem. Postup nikterak složitý, ale ten chuťový zážitek je hotovou symfonií!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>