Pidiseriálek o plněných bagetách zakončím stylově tam, kde se bageta zrodila. Tolik dobrot, které si můžete do náplně vybrat …“oh là là…“ … Radím ale kombinovat opatrně, abyste nedopadli jako pejsek s kočičkou, když… vždyť víte. Konec konců: proč vymýšlet již vymyšlené, na náplň použijeme suroviny ve stylu salát niçoise. Malá odbočka – vždy mě zlobí, když neumím vyslovit napsaný název receptu, nejčastěji se mi to stává právě u receptů francouzských, takže pro vás, co jste na tom tak jako já, plněná bageta ve stylu „nysoáz“
Tuňák, vejce, černé olivy. Základ, se kterým si vystačíme. Kdo chce, může samozřejmě na začátku lehce ogrilovat filet čerstvého tuňáka, my ostatní vezmeme za vděk tuňákem z konzervy. Není to žádná z nouze ctnost, bývá kvalitní. Buďte odpovědní a vybírejte konzervy „dolphin friendly“.
Na plněnou bagetu ve stylu „nysoáz“ budeme potřebovat:
- 1 velkou světlou bagetu
- 100 gramů gervais
- 1 velkou konzervu tuňáka v olivovém oleji, okapanou
- 2 vejce natvrdo
- 10 černých oliv
- půlku citronu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Bagetu rozpůlíme, konce ponecháme a půlky opatrně vydlabeme. V míse smícháme gervais, okapaného tuňáka a najemno nakrájené olivy. Ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec opatrně vmícháme pokrájená vejce. Bagety naplníme, zabalíme do fólie a necháme v chladu odležet.