Pidiseriálek o plněných bagetách zakončím stylově tam, kde se bageta zrodila. Tolik dobrot, které si můžete do náplně vybrat …“oh là là…“ … Radím ale kombinovat opatrně, abyste nedopadli jako pejsek s kočičkou, když… vždyť víte. Konec konců: proč vymýšlet již vymyšlené, na náplň použijeme suroviny ve stylu salát niçoise. Malá odbočka – vždy mě zlobí, když neumím vyslovit napsaný název receptu, nejčastěji se mi to stává právě u receptů francouzských, takže pro vás, co jste na tom tak jako já, plněná bageta ve stylu „nysoáz“ :-)

Plnena bageta_Francie

Tuňák, vejce, černé olivy. Základ, se kterým si vystačíme. Kdo chce, může samozřejmě na začátku lehce ogrilovat filet čerstvého tuňáka, my ostatní vezmeme za vděk tuňákem z konzervy. Není to žádná z nouze ctnost, bývá kvalitní. Buďte odpovědní a vybírejte konzervy „dolphin friendly“.

Na plněnou bagetu ve stylu „nysoáz“ budeme potřebovat:

Pařížská bageta: Velká světlá bageta v klasickém francouzském stylu. Zdobená pěti šikmými řezy.

Pařížská bageta: Velká světlá bageta v klasickém francouzském stylu. Zdobená pěti šikmými řezy.

  • 1 velkou světlou bagetu
  • 100 gramů gervais
  • 1 velkou konzervu tuňáka v olivovém oleji, okapanou
  • 2 vejce natvrdo
  • 10 černých oliv
  • půlku citronu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

 

Bagetu rozpůlíme, konce ponecháme a půlky opatrně vydlabeme. V míse smícháme gervais, okapaného tuňáka a najemno nakrájené olivy. Ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec opatrně vmícháme pokrájená vejce. Bagety naplníme, zabalíme do fólie a necháme v chladu odležet.

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>